Ce am învățat din moartea animalului meu de companie

Pe Coco îl aveam de la 10 ani. Am petrecut mai mult de jumătate din viața mea cu el. Inițial, menirea lui Coco a fost aceea de a-mi înlătura singurătatea cu care mă confruntam în marea parte a timpului, în școala gimnazială. Mama lucra în două locuri, iar tata era plecat de dimineața până noaptea la muncă. Cu timpul am descoperit că micul suflețel este mult mai mult decât atât. 

Timp de 11 ani, Coco a adus mai mult decât companie, pace și alinare în casa noastră. A fost un adevărat membru al familiei, împreună cu care mâncam, îmi făceam temele sau  stăteam în pat. De câteva zile, Coco nu mai este. Dar în urma lui au rămas câteva lecții despre viață, pe care aș vrea să le împărtășesc aici.

  1. Când vine vorba de sănătate, banii nu contează. Deși sunt un tip foarte calculat, obișnuit fiind încă de mic să cheltuiesc cu măsură, nu m-am gândit niciun moment la bani atunci când am aflat costurile intervenției care mi-ar fi putut salva prietenul necuvântător. Între o clinică din Craiova și una din București, am ales-o fără ezitare pe cea din capitală, unde costul a fost de 15 ori mai mare. Nu vreau să mă gândesc ce regret imens aș fi avut dacă operația n-ar fi reușit la Craiova, nealegând cea mai bună variantă.
  2. Moartea ne aduce aminte să prețuim momentul. Chiar dacă eram conștient că nu va fi toată viața mea alături de mine, începusem să neg faptul că va veni ziua în care ne vom despărți. Pentru mine, Coco era mereu pe țeava de gaze din fața ușii, unde îi plăcea să stea. Deși îmi este foarte dor de el, sunt împăcat cu gândul că i-am oferit o viață frumoasă. L-am ținut liber, ne jucam mereu cu el, îi ofeream toată dragostea și afecțiunea. Nu i-a lipsit nimic.
  3. Viața merge înainte. Clișeul pe care l-am auzit cu toții de atât de multe ori, dar pe care trebuie să îl înțelegem. Indiferent de cât de tare ar durea, în cele din urmă, revenim pe drumul nostru și învățăm să trăim fără cel iubit.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.