10 locuri din România pe care să le vizitezi după carantină

sursă foto: life.ro

Trăim timpuri pe care nu credeam că le vom cunoaște vreodată. De peste o lună de zile, #stămacasă pentru a salva vieți. Este cel mai simplu dar totodată și cel mai eficient mod de a încetini răspândirea noului virus care a oprit omenirea pentru câteva luni.

Acum, când suntem tot mai aproape de finalul celor 60 de zile de stare de urgență, începem să ne gândim tot mai des la ceea ce vom face după data de 15 mai, atunci când vom prețui mai mult lucrurile simple.  Printre cele mai așteptate sunt călătoriile. Nu știm încă data la care vom putea vizita din nou țările de pe bucketlist-urile noastre, așa că până atunci sperăm ca turismul românesc să înflorească. Vedem deja în mediul online îndemnuri de a vizita doar locurile din țară noastră după această carantină, pentru a ajuta antreprenorii români să își susțină afacerile. Iar în contexul în care s-ar părea că și hotelurile s-ar redeschide odată cu ieșirea din starea de urgență, turismul național are șanse mari de a-și relua activitatea de pe 15 mai.

Iată 10 locuri superbe din România, în aer liber, cu risc scăzut epidemiologic, pe care le poți vizita după carantină

Delta Dunării

sursă foto: life.ro

Pentru cei dintre noi care încă au nevoie de liniște și după cele două luni de stat în casă, Delta Dunării poate fi cea mai bună opțiune. Înscrisă din 1991 pe lista patromoniului mondial UNESCO, este una dintre minunile României, acolo unde poți zări peste 300 de specii de păsări, în timp ce vâslești liniștit o barcă.

Cascada Bigăr

sursă foto: libertateapentrufemei.ro

Cei mai mulți dintre noi probabil că nici nu aflasem de ea până acum câțiva ani, atunci când am aflat pe rețelele sociale de existența ei. Tot acolo am aflat că este considerată și cea mai frumoasă cascadă din lume. Cascada Bigăr face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, din județul Caraș-Severin. Aici este și locul de trecere prin țara noastră a Paralelei 45. Cascada este ușor accesibilă, fiind necesare 5 minute pe jos de la DN57B.

Castelul Peleș

sursă foto: a1.ro

Castelul Peleș a fost construit la inițiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafață de 24 de km pătrați în anul 1874, an în care, din inițiativa suveranului, comuna primește numele de Sinaia. Castelul este un simbol al naţiunii române independente, unificate şi consolidate statal secolul trecut. Din punct de vedere arhitectural, Castelul Peleş este o capodoperă a stilului neo-renascentist german. La Peleş a încetat din viaţă, în toamna lui 1914, Regele Carol I, iar în apropiere, la Pelişor, Regina Maria şi-a trăit ultimele zile, în vara lui 1938. Şi tot aici, în aceste clădiri, s-a născut în 1893 Regele Carol al II-lea, iar mai apoi, în 1921, Regele Mihai.

Piața Sfatului din Brașov

sursă foto: conaculbratescu.ro

Un weekend getaway la Brașov este o idee bună indiferent de anotimp. Piața Sfatului este probabil cel mai frumos centru vechi al vreunui oraș din România. Aflat la poalele muntelui Tâmpa, Brașovul este o îmbinare fascinantă dintre natură și metropolă. Pe lângă binecunoscutele Biserica Neagră și Strada Sforii, îți recomand să îți aloci o oră pentru a vizita și Prima Școala Românească, la doar 10 minute de centru.

Lacul Sfânta Ana

sursă foto: liviatravel.ro

Despre Lacul Sfânta Ana am învățat cu toții la școală că este singurul lac vulcanic din România, însă puțini am ajuns însă acolo. Se găsește la 80km de Brașov, fiind foarte accesibil cu mașina personală. Ultima erupție a vulcanului este esimată că a avut loc cam cu 30.000 – 40.000 de ani în urmă. După această ultimă erupție, în craterul vulcanului s-a strâns apa din precipitații și așa s-a ajuns la apariția lacului.

Cazanele Dunării

sursă foto: clubulfoto.com

Situate în județul Mehedinți, la granița dintre România și Serbia, Cazanele Dunării sunt un sector unde fluviul străbate cea mai îngustă şi mai grandioasă zonă a Defileului Dunării. În aceeași locație poate fi admirat și Chipul lui Decebal, statuia care este cu doar 6 metri mai mică decât Statuia Libertății din New York. Foarte aproape de Chipul lui Decebal se află Mânăstirea Mraconia, care a fost ridicată pe locul unui fost punct de observaţie şi dirijare a vaselor de pe Dunăre. Relieful din zonă nu permite trecerea a două vase simultan, de aici necesitatea unui punct de observare şi dirijare.

Castelul Corvinilor

sursă foto: doarromania.ro

Castelul Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”.

Cheile Bicazului

sursă foto: bunadimineata.ro

Cheile Bicazului reprezintă o zonă geografică deosebit de pitorească din România situată în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul țării în județele Neamt și Harghita. Tot drumul din Cheile Bicazului este format de serpentine de o frumusete deosebita. Peretii de calcar ai stancilor ascund pesteri de o deosebita frumusete (Pestera Neagra, Pestera Cascada) si avene (Licas, Avenul cu Trei Intrari).

Castelul Bran

sursă foto: wallpaperflare.com

Castelul Bran este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România și cu siguranță cel mai cunoscut la nivel mondial. Marele noroc al castelului este faptul că a fost inclus, eronat, în mitul Contelui Dracula. Totul a început în 1897, când irlandezul Brom Stoker a scris romanul de mare succes „Dracula”. Adevărul este că Vlad Țepeș, cel asociat cu cel mai renumit vampir din lume, nu a locuit niciodată în Castelul Bran, însă pentru mulți nici nu mai contează, fiind fascinați de poveste. (umblu-teleleu.ro)

București

sursă foto: depositphotos.com

Capitala este fără doar și poate un centru de interes turistic, pe lângă cel economic și social. Pentru cei care nu au avut tangențe cu orașul, acesta este ca un labirint care așteaptă să fie descoperit, iar în această perioadă în care traficul și poluarea sunt la cote minime, un weekend în București poate fi o idee bună pentru tine și familia ta. Printre locurile în aer liber care merită vizitate sunt Piața Universității (în imaginea de mai sus), Piața Unirii și Parcul Regele Mihai I (Herăstrău). În rândul monumentelor emblematice pe care trebuie neapărat să le vezi (chiar și de afară) sunt Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Arcul de Triumf și Palatul CEC. De asemenea, nu uita să iei la pas Calea Victoriei și Centrul Vechi.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.